• Hírek
  • Ismertető
  • Túrák
  • Naptár
  • Kedvencek
      • Back
      • Hasznos
      • Helyek
      • Történetek
      • Linkek
      • Receptek
  • Hivatalos
  • Pályázat
  • Kapcsolat

Zabpelyhes cookie

1 bögre graham liszt 

1/2 bögre finomliszt 
1/2 teásk sütőpor 
1 tk fahéj 
25 dkg margarin 
R1 és 1/2 bögre barnacukor (kevesebb is lehet) 
2 tojás 
1 és 1/2 bögre zabpehely 
1 cs mazsola 
+ lehet kókusz, csokidarabok stb.

Liszt, sütőpor, fahéj összekever. Tojást felver, bele cukor és margarin, majd a lisztes keverék, zabpehely, mazsola. 1 órán át hűtőben álljon, majd diónyi golyókat formázni, kilapitva tepsire 3-4 cm-re egymástól (szétfolyik - az a jó). 15-20 perc sütés.

B.Anikó

Csokis süti

20 deka keserű csokoládé, 20 deka vaj, 10 deka liszt, 30 deka cukor, 6 tojás.

A sütöt 180°C-ra felfüteni, egy kerek, 26 cm-es átméröjü formát sütöpapírral kibélelni. A csokit, forró vízfürdöben, a vajjal együtt felolvasztani. Elektromos habverövel összekeverni a lisztet, cukrot, tojást, míg egy világosabb massza nem lesz. A felolvadt csokit óvatosan hozzákeverni, a formába önteni és kb. 35-45 percig sütni. A torta a tetején kemény, belül krémes. A felvágás elött, teljesen lehülni hagyni.

Szandra

Sajtos nokedli

Pirított szalonnával és hagymával (kiadós sváb étel)

Illik hozzá a káposztasaláta.

Hozzávalók: 
10 dkg nokedli 
3 vöröshagyma 
4 dkg füstölt császárhús 
2 kk főzővaj vagy olaj 
fekete bors 
1-1/2 kk szárított kakukkfű 
5 dkg reszelt ementáli 
édesnemes pirospaprika 
2 ek felaprított zöldpetrezselyem

A nokedlit főzzük ruganyosra. A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A hagymát vágjuk karikára. A császárhúsról távolítsuk el a bőrét valamint a porcokat majd vágjuk apró kockára. Főzővajjal vagy olajjal takarékon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a hagymát, ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel majd közepes hőmérsékleten addig pároljuk míg a hagyma aranybarna lesz. A galuskát lecsepegtetve keverjük össze a sajt felével majd rakjuk tűzálló tálba. A hagymás-császárhúsos keveréket öntsük a nokedlire. Szórjuk meg a maradék sajttal és egy kis pirospaprikával. A sütőben süssük kb. 10 percig. Ha elkészült, szórjuk meg zöldpetrezselyemmel.

Pádisi pogácsa

Hozzávalók: 

1 kg liszt 
fél kg krumpli (törtburgonya) 
20 dkg margarin 
5 db tojás 
1 db élesztő 
kevéske cukor 
kb. 1 ek. só 
2 dl tejföl 
kb. 2 dl tej

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, élesztőt, ezt is összemorzsoljuk, majd a kihűlt törtkrumpli, tojás, tejföl, s szükség szerint langyos tej következik. Az egészen lazára gyúrt tésztát alaposan összedolgozzuk, kelni hagyjuk, elnyújtjuk, ismét kelesztjük (legalább kétszer). Mikor a tészta már jó duci, elnyújtjuk, tetejét késsel rácsozzuk, kiszaggatjuk, kicsit pihentetjük, a pogácsákat tojással megkenjük, s lassan sütjük ki. (Kb. 10 percig 150 fokon, majd 200 fokon szép világos barnára.)

Száguldó zserbó (Pappék belépője)

Hozzávalók: 

50 dkg liszt 
15 dkg porcukor 
10 dkg margarin (rama) 
2 db tojás 
6 ek. méz 
fél csomag szódabikarbóna 
ici-pici só 
kb. 2 dl tej

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, szódabikarbónát, sót, a tojást, az olvasztott mézet és szükség szerint tejet. Jól kidolgozzuk a tésztát, 4 részre osztjuk és 200 fokon laponként 6-8 perc alatt megsütjük.

Krém 1: 
2 cs. vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 5 evőkanál cukor, 20 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 
Elkészítjük a pudingot, de fél liter helyett csak 4 dl tejjel és két tojás sárgájával, s ha kihűlt, a margarinnal alaposan összekeverjük.

Krém 2: 
1 kis üveg baracklekvár, kb. 15 dkg darált dió, 3-4 evőkanál rum (igény szerint), 
Ezeket is alaposan összekeverjük.

A lapokat megtöltjük a krémmel, úgy, hogy a süti közepére, a második lapra baracklekvár kerül.

Tetejét csokival vonjuk be. (1 tábla Szerencsi, (vagy 2 tábla Katica) tortabevonó, 5 dkg margarin).

Amennyiben a süti teteje megbarnul, már csak Ricsi számára fogyasztható! :-)

2. oldal / 2

  • 1
  • 2

Kategória cikkei

  • Zabpelyhes cookie
  • Szilvás pite
  • Száguldó zserbó (Pappék belépője)
  • Sajtos nokedli
  • Pogácsa
  • Pádisi pogácsa
  • Medvehagyma
  • Krampampuli
  • Csokis süti
  • Borscs

Legújabb cikkek

  • 2025.06.06-09: Pünkösd - Kőszeg
  • Naptár
  • 2025.06.27-29: Pannonhalma - bicikli, gyalogos
  • 2025.08.08-13: Vizitúra - Bodrog
  • 2025.10.23-26: Aggteleki hegység
  • 2025.04.26: Diósjenő tanösvény + Nógrád
  • 2025.04.18-21: Húsvét - Simonfa
  • 2025.03.08: Vértes
  • 2025.08.03-06: Bicikli / Holt-Kőrös
  • 2025.01.05: Manófalva

Bejelentkezés

  • Elfelejtette a jelszavát?
  • Elfelejtette a felhasználónevét?
Back to top